Things seemed to be square

Things seemed to be square


2019
Stedelijk Museum Breda (NL)
metal, AC1, prints on dibond

Photos: Margot Zweers and René de Wit
Friendly supported by Vereniging van Vrienden Stedelijk Museum Breda & Mondriaanfonds 

The courtyard, with its grey tiles and green rear wall, is the epicentre of the museum. At the same time, it connects the museum’s historical section with its  modernist new building. For her installation Things seemed to be square, Margot Zweers has combined four ‘spatial drawings’, based on the courtyard’s layout, with casts of stones and enlarged photographs of plasticine objects. The courtyard has been turned into a a life-sized viewing box. Objects that seem solid, may turn out to be flat, and what appears to be the front might, on closer inspection, be the rear. As you walk around, this perspective constantly changes.


go back to home